Lind nje ishull i ri ne Detin e Kuq
Faqja 1 e 1
Ai u lind në vigjilie te Krishtlindjeve dhe nuk ka një emër, dhe ndoshta nuk do ta ketë per shume kohe, para se të shkrihet e zhduket në ujërat nga valet e detit: një ishull i ri është shfaqu me 23 dhjetor në Detin e Kuq, në mes të bregut perëndimor të Jemenit dhe të Eritreas. Ose, të paktën, në këtë datë u kap nga një satelit i NASA një duhmë e tymit të bardhë duke njoftuar ngjarjen lumtur.
Erupsioni - Nga shpërthim nënujore dhe clirimi i nje mase kolosale llave, një ishull i ri formohet midis ishujve ku disa ditën me parë, ku kishte vetëm ujë, siç dëshmohet nga krahasimi i imazheve te 'Observatorit te Tokës te NASA-s. Kjo ngjarje spektakolare u ndoq nga disa peshkatarë të cilët kanë parë lavën duke shpërthyer në një lartësi prej tridhjetë metra dhe pastaj ra në det dhe mori formën e një ishulli, një më shumë, në arkipelagun e Zubejr.
LINDJA -Ndjarja e pazakontë ka filluar disa ditë më parë, sipas peshkatarëve, dhe ishulli i r është shumë i vogël: pak më shumë se 500 metra në diametër. Sipas një eksperti te CNN-it,lindja e ishujve vullkanik nuk është e pazakontë, por jeta e tyre është e shkurtër, jo më shumë se disa vjet përpara se të shkatërrohen nga valët.Megjithate ky ishull në Detin e Kuq, është më konsistent dhe me më pak gaz,keshtu qe faktori gerryes, deti, mund të dështojë për të shkatërruar ishullin. Jetegjatesia e tij do të jetë e favoreshme në këtë rast, per ti gjetur një emër.
Mund ta shihni edhe ne Google Earth ne keto kordinata 15,15443 42,10369
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi