Enigma-Explorer
Regjistrohu qe te shohesh gjithcka.Me respekt Estilen

Join the forum, it's quick and easy

Enigma-Explorer
Regjistrohu qe te shohesh gjithcka.Me respekt Estilen
Enigma-Explorer
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Gjendet miniera arit e Mbretëreshës së Shebas?

Shko poshtë

Gjendet miniera arit e Mbretëreshës së Shebas? Empty Gjendet miniera arit e Mbretëreshës së Shebas?

Mesazh nga Rifat Thu Feb 16, 2012 8:39 am

mitologji,histori

Gjendet miniera arit e Mbretëreshës së Shebas?

Gjendet miniera arit e Mbretëreshës së Shebas? 500px-The_Visit_of_the_Queen_of_Sheba_to_King_Solomon_oil_on_canvas_painting_by_Edward_Poynter_1890_Art_Gallery_of_New_South_Wales

Arkeologët britanikë, kampionet e një zbulimi që mund të zgjidhi perfundimisht gjëzën e pasurisë se Mbretëreshës legjendare te Shebas, e përmendur edhe ne Bibel.3000 vjet më parë mbretëresha e Shebës, e cili komandonte territoret,e njohura sot si Etiopia dhe Jemeni, arriti në Jeruzalem me nje sasi te madhe ari, si një dhuratë për mbretin Salomon.Keto dite, në mbretërine e tij, u gjet një minierë e madhe e lashtë e artë, ne rrënojat e një tempulli dhe vendi i një beteje.

Gjendet miniera arit e Mbretëreshës së Shebas? Salomone

Arkeologu Louise Schofield, kurator i ish Muzeut Britanik, qe drejtoi gërmimet në pllajen Gheralta, në veri të Etiopisë,deklaron: "Endrra ime gjithmonë ka qene qe arkeologjia te jete mënyra në të cilën ne mund të lidhemi me legjendat dhe mitet. Është e mahnitshme,ne kemi gjetur minierat e mbretëreshës së Shebas. "

Galeria e parë ishte gjashtë metër e lartë,ku ishin te gdhendur yje, dielli dhe hëna,ku Gjysmëhëna ishte "vulë e vendit te Shebas," thotë Schofield. "Unë leviza ngadalë ne gure - duke u siguruar, sepse unë ishte thene se aty ishte një gjarpër dhjetë këmbë i gjate -.dhe jam gjetur perballe një mbishkrim në ne gjuhen e Shebas, gjuha e Mbretëreshës legjendare"

Në një tumë aty afër, arkeologu ka gjetur pjesë të kolonave,dekoruar imët dhe ndertuar me gurë që i përkisnin një varri tempull ,përkushtuar për zot e hënës, hyjnia kryesore e Shebas, një qytetërim që zgjati një mijë vjet dhe lulëzoi në shekullin e. VIII para krishtit. Yjet tregonin fitoren e nje beteje në atë vend, ku Schofield kishte gërmuar.

Vendorët vazhdonin ende në kërkim të arit në lumë, por nuk e dinin minierën e vjetër.Ne galerine e minieres një korridor i zbukuruar me dekoratave te lashta ,relika e mbretërisë Sheba.

Sheba ishte mbreteri me një treg ne lulëzimin te barit te temjanit,i cili shitej në Jeruzalem dhe Perandorinë Romake. Mbretëresha është përjetësuar në Bibël dhe Kuran. Vizita e tij Salomonit është përshkruar "me nje pompozitet të madh, me deve që mbajnë erëza, gurë ari dhe shumë nga ato pasuri ajo ja fali mbretit ."

Pak dihet për Mbretëreshën e Shebës, por ajo imagjinohet,si frymezuese mistike ne veprat e saj, gjatë krishterimit ne lindje. Ajo mishëron urtësinë hyjnore. Gjithashtu frymëzoi luftetaret Turq dhe Perse, oratorin Salomon.Historia e saj është shtrire deri në Afrikë dhe arabi Saudite, Etiopi dhe historitë janë përjetësuar në librin e shenjtë Kebra Nagast .
Rifat
Rifat
Webmaster
Webmaster

Numri i postimeve : 2401

https://enigmaexplorer.albanianforum.net

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi