Tërmeti Global - Alarm tërmetesh në të gjithë planetin
Faqja 1 e 1
Tre tërmete me magnitudë mbi 6 të shkallës Rihter tronditen diten e mërkurë, 4 shtator zonën e Paqësorit të Veriut, por nuk ka rrezik cunami. Kopje të tjera të tërmeteve më shumë se 6,5 gradë Rihter janë regjistruar në Ishujt Aleutian në Alaskë, Papua Guinea e Re, Japonia dhe Kanada.
Unaza e zjarrit
Unaza e zjarrit në Oqeanin Paqësor ka qenë në heshtje,gati per zgjim
Ndërsa shumica e botës përqendrohet në gjëra të tjera, Ring of Fire (Unaza e zjarrit) në Oqeanin Paqësor ka qenë në heshtje,gati per zgjim. Gjatë dy muajve të fundit ka pasur një numër të qëndrueshme e të rëndësishme eruptionesh vullkanike dhe tërmetesh që kanë ndodhur përgjatë gjithë perimetrit të Oqeanit Paqësor. Por, asnjëra prej këtyre ngjarjeve,nuk kanë ndodhur pranë zonave shumë të populluara,dhe per kete arsye nuk janë marrë parasysh dhe nuk kemi dëgjuar më shumë në lidhje me këto zhvillime tinëzare.
Shkencëtarët paralajmërojnë se nëse aktiviteti përgjatë Unazës së Zjarrit do të zgjerohet duke rritur nivelin e tyre të rrezikut,qe është e pashmangshme herët apo vonë, një ngjarje e madhe do të bjerë në zonat e shumë populluara. Pra, kur kjo do te ndodh, e tërë bota do të fokusohet sërish në Unazën e Zjarrit
Rreth 90 përqind e të gjitha tërmeteve dhe rreth 75 për qind e të gjitha eruptioneve vullkanike ndodhin përgjatë Unazës së zjarrit.Popullata eshte e vendosur ne gjithë bregdetin perëndimor të Shteteve të Bashkuara, perafersisht tek Unaza e zjarrit dhe aty janë fusha të tilla si ajo e Kalifornise, Oregonit dhe Uashingtonit. Për fat të mirë, bregu perëndimor nuk i ka njohur ende tërmetet shkatërruese në vitet e fundit, por shkencëtarët sigurojne se herët a vonë kjo do të ndryshojë për fat të keq. Pra, është e rëndësishme për të kuptuar dhe të përgatiten për mënyrën se si të përgjigjen kur ka raporte të aktivitetit në rritje të çdo lloji.
Ring of Fire është një zonë e vendosur përgjatë buzë pellgut të Oqeanit Paqësor,i cili eshte duke përjetuar një numër të madh të tërmeteve dhe ndonjë shpërthim vullkanik. Ky rrip në formën e një patkua shtrihet per rreth 40,000 kilometra (25,000 milje),qe është formuar nga një seri pothuajse të vazhdueshme llogoresh vullkanike oqeanike dhe harqesh detare.
Ajo është e vendosur afërsisht përgjatë buzë bregdetit të pranishëm në Oqeanin Paqësor. Banorët dhe popujt e katër kontinenteve në rrezik, janë të njohur me situatën dhe e kuptojnë se herët apo vonë një ngjarje e madhe do te ndikojnë në unazën e zjarri, dhe se kjo mund ty ndryshojë rrënjësisht jetën e tyre,vetem në një moment.
Pothuajse të gjitha tërmetet më të këqija që kanë ndodhur gjatë historisë moderne,kane ndodhur përgjatë Unazës së zjarrit. Kur Ring of Fire është shumë aktiv, ai bëhet një problem i vërtetë i madh ... i pakontrollueshme. Kjo është arsyeja pse ka kaq shumë njerëz jane të shqetësuar,per faktin se kur Ring of Fire do të jetë duke hyrë në një periudhë të aktivitetit intensiv.
Në vijim janë 15 shenja që tregojnë se si Unaza e Zjarrit po zgjohet ... ashtu si ne fund vitin 2012 dhe fillim vitin 2013.
1 - Mount Lokon, i cila është e vendosur në Indonezi, ka shpërthyer më shumë se 800 herë që nga korriku. E hënë, 17 dhjetor,hirit vullkanik nga vullkani ka arritur lartësi prej më shumë se 3 kilometra.
2 - Një alarm portokalli kishte qenë lëshuar për qytetet dhe fshatrat pranë vullkanit Tungurahua në Ekuador. E martë,18 dhjetor shpërtheu dhe nxori llavën deri në gjysmë milje mbi krater saj.
3 - Sasi të mëdha të llavës vazhdojnë të rrjedhin nga vullkani Tolbachik,i cili është i vendosur në Gadishullin Kamchatka,në Lindjen e Largët Ruse dhe me pamje nga Oqeani Paqësor.
4 - Llava vazhdon të rrjedhë dhe hiri vazhdon të rritet nga vullkani Fuego në Guatemalë.
5 - e martë, 18 dhjetor një shtrese hiri deri më shumë se 2,5 kilometra nga vullkani kishte ngritur Paluweh në Indonezi.
6 - Ka pasur një mesatare prej rreth 4 ngjarjesh sizmike në orë,te emetuara nga vullkani Popocatepetl në Meksikë. Kujtojnë se ky vullkan është vazhdimisht nën mbikqyrje edhe nga "extraterrestrial Entitetet". Le të mos harrojmë prova të rëndësishme të pakundërshtueshme (e cila ishte jo shumë javë më parë, dhe pa asnjë lloj shpjegimi shkencor ,nje objekt të paktën një kilometër i gjatë dhe 200 metra e gjerë,filmuar dy herë (një në fazën e hyrjes në krater dhe një në fazën daljes) nga webcam CENAPRED (Centro Nacional de Prevención de Desastres) e Meksikës.
7 - Shkencëtarët kanë zbuluar kohët e fundit një nga nga vullkanet më misterioze botërore,në siperfaqen e oqeanit në brigjet e Baja, Meksikë. Ai është një vullkan i rëndësishëm nënujor në rrëzë majës së Bajës me nje shtrirje të shkurtër nga Kalifornia. Lartësia e matjes në kube shkon165m dhe shtrihet, në drejtim të gjatësisë, në rreth 4,000 metra në gjerësi me 1640m. Forcat tektonike janë duke krijuar të çara ku magma Kullon në sipërfaqe dhe si pasojë e ngrirjes eshte formuar një sasi e madhe e shkembit te basaltit ( me origjinë vullkanike) që është prodhuar në një kohë shumë të shkurtër. Ka disa depozita reale shkëmbore që rezultojnë nga shpërthimet nëntokësore që mund të marrë një rrezik të qartë të një cunami në zonë, e cila do të shkaktoi të gjitha rreziqet që nga Kalifornia deri ne San Andreas Fault,rreziqe qe mund te vertiten në çdo ditë.
8 - Mount Fuji (i cila nuk është shumë larg nga Tokio, Japoni) ka qenë inaktive për rreth 300 vjet, por në muajt e fundit kanë pasur rritje të aktivitetit. Një studim i kohëve të fundit zbuloi se një dhomë magme e vendosur në këmbët e malit është në një fazë të presionit të madh dhe shqetësuese. Një shkencëtar i shquar paralajmëron se Mount Fuji është egati për një shpërthim në shkallë të gjerë shpërthyese. Autoritetet ishin alarmuar kur një tunel, i cili çon në malin Fuji, ishte shembur më 2 dhjetor, duke vrarë 9 persona.
9 - Në këtë kohë shkencëtarët po paralajmërojnë se ka një akumulim te rrezikshëm te magmës në shumicën e 110 vullkaneve aktive në Japoni. Kujtojnë se vullkanet në Japoni jeni gati dyqind.
10 - Një tërmet me magnitudë 6,1 goditi brigjet e Sulawesi në Indonezi me 17 dhjetor.
11 - Një tërmet me magnitudë 6.0 goditi rajonin e New Britania, Papua New Guinea, me 15 dhjetor.
12 - Një tërmet me magnitudë 6.5 goditi Gjirin e Alaskës në mes të nëntorit.
13 - Një tërmet me magnitudë 7.3 goditi Japoninë në fillim të dhjetorit.
14 - Ka pasur një rritje të konsiderueshme në aktivitetin sizmik, në rajon përgjatë Calderas, pergjate Valley në Kaliforni, dhe autoritetet thonë se pa dyshim magma është duke lëvizur fuqishem, e cila është shumë shqetësuese.
15 - Kohët e fundit, për një periudhë prej më shumë se pesë javë, më shumë se 170 tërmete të mëdha kanë qenë të regjistruar në një qytet të Kilit. Ky qytet, Navidad, tani është duke u parë si "një nga më të paqëndrueshmit në Tokë."
Të gjitha këto ngjarje kanë ndodhur përgjatë Unazës së Zjarrit, unazë e zjarrit e Oqeanit Paqësor. Pra, pse po ndodh kjo?
Ka disa teori që qarkullojnë në mesin e njerëzve
Në Shtetet e Bashkuara, një përqindje e madhe e popullsisë është e bindur se rritja e fatkeqësive natyrore është dëshmi se ne jemi duke shkuar nëpër fazën e "kohët e fundit" të përshkruara në Bibël. Në fakt, një studim i kohëve të fundit ka gjetur se të paktën 36 për qind e amerikanëve besojnë se rritja e fatkeqësive natyrore që kemi përjetuar në vitet e fundit, është një tregues i qartë se ne jemi duke shkuar per në fund të kohës ...
Më shumë se një e treta e amerikanëve besojnë se rreziku nga fatkeqësitë e fundit natyrore, nuk është asgjë, por dëshmi se ne jemi duke përjetuar "End Times" të përshkruar në Dhiatën e Re ... një periudhë trazire që i paraprin Ardhjen e Dytë te Jezusit,i cili ndiqet nga fundi i botës .
"Nuk është një përqindje e konsiderueshme e amerikanëve, të cilët i shohin këto fenomene nëpërmjet një lente teologjik", tha Daniel Cox, një studiues dhe drejtor i Institutit të Kërkimeve Publike fetare, e cila ka publikuar një studim mbi fenë dhe ndryshimet klimatike,me 13 dhjetor 2012 në bashkëpunim me Shërbimin News te fesë.
"Është si një besim i fortë. Një statistikë që numëron pothuajse katër nga dhjetë amerikanë, të cilët besojne se po jetojme fundin e fundit te botes, "thote Koks.
Ky besim është veçanërisht i fortë në mesin e protestantëve ungjillorëte bardhë (65 përqind), dhe më pak e zakonshme në mesin e katolikëve (21 përqind) dhe fetare unaffiliated (15 për qind).
Disa amerikanë besojnë se ka arsye të tjera pas të gjitha këtyre fatkeqësive natyrore, si dhe një numër i madh i tyre janë absolutisht i bindur se nuk ka asgjë të çuditshme në atë që po ndodh.
Planeti i Vetem
E gjithë kjo na çon në fjalët e Michio Kaku, një fizikant teorik,i popullarizuar ne shkencat faktike dhe astronomisë, i cila në javët e fundit ka trajtuar disa herë disa tema në një vend të pazakontë ... si të përgatitim njerëzit, lidhur ' Ardhje e një "Lonely Planet". Për më tepër, sipas Kaku, ne jemi gjithashtu duke lëvizur në një fazë kritike, fazë e cila filloi nga dhjetori 2012 do të zgjasë përtej majit 2014, një periudhë në të cilën shumë kanë parashikuar për të arritur në një fazë të motit hapësirë intensive që do të çojë në çrregullime të rëndësishme për jetën në Tokë. E gjithë kjo do të jetë e lidhur ngushtë me veprimtarinë intensive diellore që do të vijë në vetë ciklin e tij maksimale në vitin e ardhshëm.
Të gjithë ne jemi të qartë dhe ndjejme, se si bota po vjen në prag të një ndryshimi të madh, jo vetëm nga pikëpamja e trazirave në rritjen e klimës në Tokë, ose ne ndryshimet ciklike që do të ndodhin në sistemin tonë diellor, por edhe se si "kontrolli "shoqërisë në mbarë botën përgjithësisht duket se do të kaloj larg atyre qe e kane imponuar nepermjet atyre mekanizave të tillë qe kane bërë " rregullat ",pra mund te themi,se kemi perpara një makinë që duket e destinuar të shkërmoqet shpejt. Për këtë arsye, shumë shpejt, materialet e mediave do të "shkatërrohet" nga qenie shpirtërore të cilët do të mbeten për të krijuar një botë dhe një komb.
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi