Portreti i Mona Lisa-s ka një version më të hershëm
Faqja 1 e 1
Por fondacioni Mona Lisa në Zvicër, e cila menaxhon pikturat, thotë se evidenca historike, ekspert të fushës dhe teste të tjera shkencore konfirmojnë fuqishëm autencitetin e portretit.
Fondacioni tregon se Da Vinci ka krijuar këtë portret në vitin 1503, por e kishte lënë të papërfunduar, për t’u zbuluar më pas në vitin 1913 në Somerset, qytet në jug-perëndim të Anglisë.
Një portret i Mona Lisa-s, pikturuar nga Leonardo Da Vinci 10 vite para versionit të tij të famshëm, do të ekspozohet për herë të parë për të gjithë artdashësit, në qytetin e Singaporit.
Pronarët e portretit thonë se testet dhe të gjitha analizat kanë konfirmuar se Da Vinci ka pikturuar këtë portret 10 vite para versionit të tij të njohur në mbarë botën, por që autenciteti i saj është kontestuar, duke thënë se është vetëm një kopje e Mona Lisa-s e papërfunduar.Por fondacioni Mona Lisa në Zvicër, e cila menaxhon pikturat, thotë se evidenca historike, ekspert të fushës dhe teste të tjera shkencore konfirmojnë fuqishëm autencitetin e portretit.
Fondacioni tregon se Da Vinci ka krijuar këtë portret në vitin 1503, por e kishte lënë të papërfunduar, për t’u zbuluar më pas në vitin 1913 në Somerset, qytet në jug-perëndim të Anglisë.
SHKELBA- Moderator
- Numri i postimeve : 615
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi