Shkencëtarët krijojnë “fantazma” në laborator
Faqja 1 e 1
Si e bënë? Vullnetarëve me sytë e lidhur iu kërkua që të bëjnë lëvizje me dorën e tyre përpara trupave të veta.
Më tej, këto lëvizje kopjoheshin nga krahu i një roboti prapa tyre, që ndodhej aq pranë sa për t’i prekur. Kur ndodhte një vonesë e vogël në lëvizjet e robotit, pjesëmarrësit nisën të ndiejnë një “prani si fantazmë” në dhomë.
Zbulimet mund të ndihmojnë studiuesit për të kuptuar më tej simptomat e atyrë që vuajnë prej skizofrenisë, të cilët shpesh herë raportojnë se ndjejnë praninë e qenieve aliene.
Neuroshkencëtarë zviceranë krijuan në laborator ndjesinë e një “pranie që nuk shihet” duke manipuluar mendjet e vullnetarëve.
Eksperienca e frikshme është raportuar më parë t’u ketë ndodhur alpinistëve në lartësi ku oksigjeni sa vjen e rrallohet.Si e bënë? Vullnetarëve me sytë e lidhur iu kërkua që të bëjnë lëvizje me dorën e tyre përpara trupave të veta.
Më tej, këto lëvizje kopjoheshin nga krahu i një roboti prapa tyre, që ndodhej aq pranë sa për t’i prekur. Kur ndodhte një vonesë e vogël në lëvizjet e robotit, pjesëmarrësit nisën të ndiejnë një “prani si fantazmë” në dhomë.
Zbulimet mund të ndihmojnë studiuesit për të kuptuar më tej simptomat e atyrë që vuajnë prej skizofrenisë, të cilët shpesh herë raportojnë se ndjejnë praninë e qenieve aliene.
SHKELBA- Moderator
- Numri i postimeve : 615
Similar topics
» UFO-t ? Ata janë bio-makina që krijojnë ndërlidhje
» Gjiri Glacial, pejsazh mahnites dhe laborator shkencor per qindra natyraliste
» Fantazma reale e nje maceje .....
» Fantazma e Big Moose Lake
» Fantazma e nje inxhinieri ne foto
» Gjiri Glacial, pejsazh mahnites dhe laborator shkencor per qindra natyraliste
» Fantazma reale e nje maceje .....
» Fantazma e Big Moose Lake
» Fantazma e nje inxhinieri ne foto