Arkivi Sekret i Vatikanit...
Faqja 1 e 1
Prapa dyerve të arkivës që daton më shumë se 400 vjet,gjenden dokumentet më të rëndësishme në historinë e Kishës. Nga 29 shkurt, për herë të parë, disa nga më të çmuarat,janë ekspozuar në Muzeun Capitoline.
Nëse në brendesine e tyre ka qenë një kat transparent, cortilia Pigna në muzeun e Vatikanit do të bëhet vendi më i fotografuar në planet.
Perkundrazi kalimi me një ritëm të shpejtë për të arritur në Kapelën Sistine, vizitorët do të ndaleshin në labirinthet e korridoreve me erërat nën këmbët e tyre.Kjo eshte Zemra e Arkivit Sekret të Vatikanit.
"Bunkeri", siç therritej nga ish punonjesit, është një kub betoni për të mbrojtur thesaret e vlerës së paçmueshme,si dosjet, librat e familjeve fisnike romake, regjistrat papale,dokumentat e korrespondencës diplomatike, akte të gjykatave kishtare.Aty gjenden miliona të dhëna dhe datat, emrat, fakte. Histori e papëve dhe të armëve, zbulimet gjeografike që kanë ndryshuar historine, histori te shumë njerëzve të zjarrte katolikësh dhe heretikeve të rrezikshme. Përmbledhje të historisë botërore së paku një mijëvjeçar.
(Artikulli i plotë nga Marco Merola në National Geographic)
[You must be registered and logged in to see this link.]
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi