Si te vrasin amerikanet dhe te pa fete...
Faqja 1 e 1
Imagjinoni një shkollë fetare ku studentëve u mësohet të urrejnë e të vrasin amerikanët dhe te pa fete.!
Është fjala për një nga shkollat më të mëdha në veriperëndim të Pakistanit, me një kontingjent prej 2800 studentësh. Shkolla quhet “Haqania medressa” Nxënësit e shkollës vijnë nga shtresat më të varfra të popullsisë. Studimi, fjetja dhe ushqimi janë falas dhe siguruar nga fondet e pasanikëve myslimanë ekstremistë pakistanezë.
Mosha e nxënësve shkon nga 8 deri në 35 vjeç. Nxënësit më të rinj në moshë shpenzojnë 4 deri në 8 orë në ditë këmbëkryq në dysheme duke mësuar përmendesh kuranin. Më të rriturit studiojnë interpretimin e Kuranit dhe jetës së Muhamedit. Shkolla nuk ka kurse të tjera, si matematikë, histori, gjuhë, apo shkenca. Nga bankat e saj kanë dalë udhëheqësit e talibanë që qeverisën Afganistanin për gjysëm dekade.
Talibanët shpërthyen në Kandahar në 1994 dhe në marshimin e tyre të shpejtë drejt Kabulit ata vendosën rregullat e tyre, ndaluan arsimimin e vajzave, pushuan nga puna gratë doktoresha, bënë masakra publike dhe i dhanë kështu një emër të keq profetit në emër të të cilit vepronin.
Shumica e tyre janë pakistanezë. Islamistët pakistanezë janë bërë pjesa me radikale, më e talibanizuar falë medreseve e veçanërisht asaj në fjalë. Pakistani, siç dihet ka armë nukleare dhe shumë radikalë myslimanë besojnë që këto armë duhen bërë pjesë e arsenalit të xhihadit. Me këto pikëpamje brumosen edhe studentët e kësaj shkolle. Kjo shkollë, është kthyer në fakt në fabrikë xhihadi.
Autori i shkrimit në Nju York Times “The making of a terrorist” Xhefri Gollberg tregon se ai qëndroi një muaj në këtë shkollë dhe pa me sytë e tij se si ndihmonte kjo shkollë në ushqimin shpirtëror të terroristëve të ardhshëm. Drejtuesi i shkollës mullah Samuil Haq, ishte mik i Bin Ladenit, dhe i njohur për ndjenjat e tij antiamerikane. “Drejtori i shkollës, shkruan Goldbërg, më ofroi të vizitoja çdo pjesë të shkollës si edhe të flisja me kë të doja. Osama Bin Laden ishte idhulli i studentëve. Kur fëmijët luanin kukafshehthi, ata thërrisnin me zë të lartë “Osamaaa!”, dhe duke bërë sikur qëllonin në emër tij.
“Osama është një mysliman i fortë, tha një nga studentët, perëndimi ka frikë nga myslimanët e fortë, prandaj e quajnë Osamën armik. Osma Bin Ladeni do ta mbajë të pastër Islamin nga të pafetë, ai do ta bëjë të gjithë botën myslimane. Ky qe mendimi i të gjithë studentëve
- Por sipas Kuranit, vërejta unë, besimi nuk është me detyrim. Në thelbin e vet Kurani është tolerant ndaj të tjerëve.
-Nuk është me detyrim, por Perëndimi i detyron myslimanët të jetojnë nën kontrollin e tij, erdhi përgjigja.
Kur unë pyeta nëse është e lejueshme sipas ligjeve të Allahut që të përdorej bomba nukleare në xhihad, një student mu përgjigj: -Gjithçka vjen nga Allahu. Edhe bomba nukleare, kështu që është e lejueshme të përdoret.
Kur unë pyeta: Kush do që Osama të ketë armë nukleare? Të gjithë studentët ngritën dorën. Disa qeshën, të tjerë duartrokitën, por, – vazhdova unë, nëse përdoret bomba nukleare, shumë njerëz të pafajshëm do të vriten.
- Osama nuk ka vrarë kurrë njerëz të pafajshëm, mu përgjigjën.
-Po sikur ju të shikoni një video ku tregohet se si Osama vret gratë, çdo të thoshit?
Për një moment ra heshtja, pastaj një student që quhej Faslur Razaq u përgjigj: Media amerikane i bën të gjitha marifetet. Ata mund të vënë kokën e Osamas mbi trupin e një tjetri që të duket sikur është Osama, por në të vërtetë nuk është ai.
Unë nxora shënimet e mia dhe lexova një fata që është lëshuar nga Osama bin Ladeni në të cilën thuhej: “Vrasja e amerikanëve dhe e aleatëve të Amerikës është detyrë për çdo mysliman ”
Një student tha me zë të lartë Osama nuk e ka shkruar atë! Kjo është e falsifikuar nga amerikanët! Studentët e tjerë e aprovuan.
Pyetja ime e fundit ishte: “Çdo të thoshit ju, sikur CIA amerikane ta kapte Osama Bin Ladenin dhe ta nxirrte në gjyq për ato që ka bërë?
Një student i quajtur Muhammed u ngrit në këmbë e tha: ne do të sakrifikonim jetën tonë për Osamën. Ne do t’i vrisnim amerikanët
-Cilët amerikanë?
-Të gjithë amerikanët!
Studentëve në këtë shkolle u mësohet bardh e zi. Sipas tyre Amerika kontrollohet nga izraelitët të cilët i drejton Satani.
Studentëve u mësohet se bota është e ndare në dysh në dar -al -salam and dar -al- harb. Kjo e fundit, që nuk ka të bëjë me paqen, përfaqësohet nga Amerika.
Si ndodhi që amerikanët u bënë armiku numër një për islamikët?
Sipas shkollës së mendimit Maulana Haq, fajtor për këtë është imperializmi amerikan dhe eksportimi i vlerave shoqërore amerikane, morale dhe seksuale në botë. Sipas një tjetre, Islami nga natyra e tij është një konkurrent i përhershëm i të gjithë civilizimeve të tjera. Si shumë pakistanezë, studentët besojnë se perëndimi është armik i pazëvendësueshëm i Islamit ndaj edhe përgatitja për xhihad është një detyrë e përhershme e absolute.
Edhe vrasja e 3 personave se bashku me ambasadorin gjate ketyre 3 diteve te fundit ne ambasaden amerikane ne Libi,si dhe protestat e vazhdueshme para ambasadave perendimore,nga islamiket tregon se sa thelle ka hyre urrejtja e besimtarve musliman ndaj amerikaneve dhe krejt te pafeve ne mbare boten.
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi