10 kishat më të çuditshme në botë
Faqja 1 e 1
Katedralja e Pemës u krijua nga artisti italian artist Giuliano Mauri dhe është një nga shembujt më mbresëlënës së arkitekturës organike. Në 2001 kur filloi të mbillte fidanët e parë, artisti e shprehu dashurinë për natyrën me këtë kryevepër, por fatkeqësisht u nda nga jeta në 2009 duke mos e parë të finalizuar.
Sedlec Ossuary është një kishë e zakonshme nga jashtë, që ndodhet në Republikën Çeke, por ka një kambanare të çuditshme, përbërë nga kockat e 40.000 skeleteve. Njihet si Kisha e Kockave.
Kisha e dëborës. Kjo kishë u ndërtua në 2011, në pyjet e Bavarisë nga fshatarët e Mitterfirmiansreut, Gjermani. Kisha ndriçohet nga një dritë ngjyrë blu dhe u hap për Krishtlindje, më 28 Dhjetor 2011.
Kisha Tank i përket artistit holandez Chris Kuksi, i cili përcjell njëkohësisht dy mesazhe.
Kisha Kerk është një kishë prej çadre të fryrë me ajër. Ajo është transparente, me përmasa 5 x 6 x 8m dhe i takon filozofit Frank Los. Mund të mbajë deri në 30 persona brenda.
Kisha më e vogël në botë, Cross Island Chapel, është vendosur në një platformë në mes të një lumi. Ajo u ndërtua në 1989. Ka sipërfaqe 1.6 m² dhe mund të hyjnë dy njerëz. Mund të shkohet vetëm me varkë.
Kisha tren e cila ka ekzistuar sapo u ndërtuan hekurudhat e para.
Kisha Katskhi. Gjendet në Gjeorgji në majë të një shkëmbi 45 m të lartë dhe nuk ka asnjë rrugë këmbësorësh që të çon aty.
Zbuloni disa nga kishat më të veçanta në botë.
Kisha me Legos në Holandë. Është ndërtuar me blloqe të mëdha në formën e lodrave Legos. Michiel de Wit and Filip Jonker e ndërtoi kishën për festivalin e qytetit të Enschede.Katedralja e Pemës u krijua nga artisti italian artist Giuliano Mauri dhe është një nga shembujt më mbresëlënës së arkitekturës organike. Në 2001 kur filloi të mbillte fidanët e parë, artisti e shprehu dashurinë për natyrën me këtë kryevepër, por fatkeqësisht u nda nga jeta në 2009 duke mos e parë të finalizuar.
Sedlec Ossuary është një kishë e zakonshme nga jashtë, që ndodhet në Republikën Çeke, por ka një kambanare të çuditshme, përbërë nga kockat e 40.000 skeleteve. Njihet si Kisha e Kockave.
Kisha e dëborës. Kjo kishë u ndërtua në 2011, në pyjet e Bavarisë nga fshatarët e Mitterfirmiansreut, Gjermani. Kisha ndriçohet nga një dritë ngjyrë blu dhe u hap për Krishtlindje, më 28 Dhjetor 2011.
Kisha Tank i përket artistit holandez Chris Kuksi, i cili përcjell njëkohësisht dy mesazhe.
Kisha Kerk është një kishë prej çadre të fryrë me ajër. Ajo është transparente, me përmasa 5 x 6 x 8m dhe i takon filozofit Frank Los. Mund të mbajë deri në 30 persona brenda.
Kisha më e vogël në botë, Cross Island Chapel, është vendosur në një platformë në mes të një lumi. Ajo u ndërtua në 1989. Ka sipërfaqe 1.6 m² dhe mund të hyjnë dy njerëz. Mund të shkohet vetëm me varkë.
Kisha tren e cila ka ekzistuar sapo u ndërtuan hekurudhat e para.
Kisha Katskhi. Gjendet në Gjeorgji në majë të një shkëmbi 45 m të lartë dhe nuk ka asnjë rrugë këmbësorësh që të çon aty.
SHKELBA- Moderator
- Numri i postimeve : 615
Similar topics
» Misteret më të çuditshme në Shqipëri
» 7 nga krijesat më të çuditshme të oqeanit
» Mistere të çuditshme por që janë reale
» Kafka e cuditshme hibride. (njerezore dhe jashtetokesore)
» Magjia dhe misteri i biomases.
» 7 nga krijesat më të çuditshme të oqeanit
» Mistere të çuditshme por që janë reale
» Kafka e cuditshme hibride. (njerezore dhe jashtetokesore)
» Magjia dhe misteri i biomases.
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi