NASA : Çka po fshehë Ylli i Vdekjes
Faqja 1 e 1
Hëna më pak e njohur e Saturnit, e quajtur Mimas që ndryshe njihet si ‘ylli i vdekjes’ ka sekrete të shumta, të cilat NASA po i zbulon pak nga pak.
Staeliti i NASA -së Cassini ka zbuluar një hapësirë të çuditshme në lëvizje tek ky yll, që nënkupton dy supozime. I pari, sipas NASA -së, është dyshimi se ‘Mime mund të ketë mbështjellës të ‘devijuar’ që nuk është tipike për shumicën e yjeve”, kurse supozimi i dytë është se “brenda yllit të akullt Mime, ndodhet një oqean i fshehur për të cilin shkenca nuk ka qenë në dijeni”.
Deri tani shkenca ka pasur pak njohuri për hënat e planetit Saturn. Njohuritë përqëndroheshin kryesisht rreth informacioneve për Enceladus -in ujor dhe për liqenet hidro karbonike të Titanit. Por për ‘yllin e vdekjes’ siç quhet Mima, njohuritë ishin krejtësisht të mangëta.
Mima është hënë e akullts, e cila në filmin “Star Wars” identifikohej si Ylli i Vdekjes
SHKELBA- Moderator
- Numri i postimeve : 615
Similar topics
» Univers enigma
» Zbulim i mistershëm arkeologjik: Illyricum Sacrum nuk mund të quhet Ylli i Davidit!
» Misteri i vdekjes se Hitlerit
» Misteri i vdekjes së 9 skiatorëve të Dyatlovit më 1959
» Eksperienca “Afër vdekjes”
» Zbulim i mistershëm arkeologjik: Illyricum Sacrum nuk mund të quhet Ylli i Davidit!
» Misteri i vdekjes se Hitlerit
» Misteri i vdekjes së 9 skiatorëve të Dyatlovit më 1959
» Eksperienca “Afër vdekjes”
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi