Enigma-Explorer
Regjistrohu qe te shohesh gjithcka.Me respekt Estilen

Join the forum, it's quick and easy

Enigma-Explorer
Regjistrohu qe te shohesh gjithcka.Me respekt Estilen
Enigma-Explorer
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Gjendet kryevepra e Caravaggios?

Shko poshtë

Gjendet kryevepra e Caravaggios?  Empty Gjendet kryevepra e Caravaggios?

Mesazh nga SHKELBA Fri Nov 07, 2014 11:12 pm

Gjendet kryevepra e Caravaggios?

Gjendet kryevepra e Caravaggios?  Kryevepra

Mina Gregori, autore e disa librave mbi piktorin, thotë se ajo është 100% e sigurt që ka gjetur origjinalin e kryeveprës së Caravaggios “Maria Magdalena në Ekstaze”, por kryevepra ende mbetet një mister shekullor .
Një nga historianet më të shquara të artit në Itali ka pohuar se kanë zgjidhur një mister shekullore pas identifikimit të një pikture “madhështore” e Caravaggios të pazbuluar më parë në një koleksion privat.
Mina Gregori, presidente e fondacionit Roberto LONGHI e studimeve të historisë dhe artit në Firencë dhe autore e disa librave mbi piktorin barok, tha se ajo ishte 100% i sigurt se ajo e kishte gjetur pikturën origjinale “Maria Magdalena në Ekstazë”.
"Unë jam bërë një njohëse," tha ajo. "
Dhe unë e di cila është një pikturë e Caravaggio-s sapo e shoh një të tillë."
Ajo kishte kombinuar me një numër elementesh për t’u siguruar, dhe se vaji në kanavacë ishte detaji me i rëndësishëm, shkruan The Guardian.
Ka disa versione të ndryshme të “Maria Magdalena në Ekstazë”, dhe deri më tani një mendim i përbashkët nga historianët e artit ishte se origjinalja e 1606-ës ndodhet në një koleksion privat në Romë.
Gregori ishte kontaktuar nga pronarët e pikturës në fillim të këtij viti. Ata kishin një ide e vagët se puna mund të jetë një Caravaggio.
Tani, familja - e cila, tha ajo, ishin nga një vend tjetër evropian - nuk duan të identifikohen pasi nuk duan shqetësime mbi arsye të publicitetit dhe të sigurisë.
SHKELBA
SHKELBA
Moderator
Moderator

Numri i postimeve : 615

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi