Gjendet sëpata 5500 vjet e vjetër
Faqja 1 e 1
Sëpata ka mbetur e padëmtuar dhe është ruajtur mirë, sepse është mbështjellë me dhe të detit që e ka ndaluar qarkullimin e oksigjenit, transmeton Telegrafi.
Ky zbulim i rrallë që është bërë në ishullin Lolland të Danimarkës, i ka mahnitur shkencëtarët.
“Të gjendet një sëpatë që është kaq e ruajtur, është e pabesueshme”, ka thënë Soren Anken Sorensen, që është arkeolog në Muzeun Lollan-Falster.
Arkeologët kanë prezantuar një sëpatë, së bashku me dorëzën e drurit, që është në gjendje të shkëlqyer.
Vegla e kohës së Neolitit, është gjendur rastësisht derisa po hapej toka për të ndërtuar një tunel.Sëpata ka mbetur e padëmtuar dhe është ruajtur mirë, sepse është mbështjellë me dhe të detit që e ka ndaluar qarkullimin e oksigjenit, transmeton Telegrafi.
Ky zbulim i rrallë që është bërë në ishullin Lolland të Danimarkës, i ka mahnitur shkencëtarët.
“Të gjendet një sëpatë që është kaq e ruajtur, është e pabesueshme”, ka thënë Soren Anken Sorensen, që është arkeolog në Muzeun Lollan-Falster.
SHKELBA- Moderator
- Numri i postimeve : 615
Similar topics
» Doni ta dini se ku gjendet i afermi juaj gjate nje fluturimit ne kohe reale ...?
» Zbulohet ADN më e vjetër e njeriut modern, 45 mijë vjet më pare
» Gjendet kryevepra e Caravaggios?
» Gjendet uji miliarda vjeçar
» Gjendet miniera arit e Mbretëreshës së Shebas?
» Zbulohet ADN më e vjetër e njeriut modern, 45 mijë vjet më pare
» Gjendet kryevepra e Caravaggios?
» Gjendet uji miliarda vjeçar
» Gjendet miniera arit e Mbretëreshës së Shebas?
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi